دهکده حقوقی سفید (دهکده تخصص)

نمود تخصص در حوزه حقوق، از اهداف عالیه ماست



دپارتمان تخصصی جرائم سایبری

دپارتمان تخصصی جرائم سایبری
پیشرفت تکنولوژی و علم و دست یابی بشر به فناوری اطلاعات و استفاده از رایانه و پیدایش دنیای مجازی دارای پیامدهای مثبت و منفی فراوانی برای بشر بوده است. از جمله پیامدهای منفی آن، پیدایش جرایم رایانه ای بوده است.<
فعالیت های سایبری امروزه جزء اصلی و جدا ناشدنی زندگی افراد محسوب می شود .بدیهی است با پیشرفت روز افزون دانش فناوری اطلاعات از اینگونه فعالیت ها سوء استفاده هایی نیز می شود که می تواند تخریب هایی را به دنبال داشته باشد . در اینجاست که اهمیت مبحث قوانین رایانه ای یا بهتر بگوییم قوانین سایبری مطرح می شود . اگر به نتایج بدست آمده از تحقیقات در طی سالهای اخیر توجه کنیم شاهد آن خواهیم بود که بیش از 85 درصد شرکت ها و سازمان های بزرگ دنیا با شکاف های امنیتی در ساختار خود مواجه بوده اند ، آمار ها به حدی جالب است که FBI رسما اعلام کرده است ، سالانه در اثر بروز جرائم رایانه ای بیش از 10 میلیارد دلار از سرمایه کشور از بین می رود
در حقوق ایران، نه در قانون تجارت الکترونیک و نه در قانون جرایم ‌رایانه‌ای مصوب ۱۱/۱۱/۱۳۸۸ هیچ تعریفی از این مفهوم ارایه نشده است. شاید دلیل آن اختلافات مبنایی است که میان حقوقدانان از تعریف جرایم ‌رایانه‌ای وجود دارد. اما می‌توان به عنوان نمونه تعریف زیر را ارایه کرد:«آن دسته از جرایمی‌که با سوءاستفاده از یک سیستم ‌رایانه‌ای برخلاف قانون ارتکاب می‌یابد جرایم ‌رایانه‌ای نام دارد.

جرم رایانه ای بر ۲ نوع است : در تعریف محدود (مضیق) جرمی که در فضای مجازی (سایبر) رخ می دهد جرم رایانه ای است و بر اساس این دیدگاه، اگر رایانه ابزار و وسیله ارتکاب جرم باشد آن جرم را نمی توان در زمره جرایم رایانه ای قلمداد کرد.
در تعریف گسترده (موسع) هر فعل یا ترک فعلی که در یا « از طریق » یا « به کمک سیستم های رایانه ای » رخ می دهند جرم رایانه ای قلمداد می شود .از این دیدگاه جرایم به ۳ دسته تقسیم می شوند :

1-رایانه موضوع جرم: در اين دسته از جرائم رایانه و تجهیزات رایانه ای ،موضوع جرایم سنتی (کلاسیک) مثل سرقت، تخریب تجهیزات و … هستند.
۲- رایانه واسطه جرم: رایانه وسیله و ابزار ارتکاب جرم است و از آن برای جعل مدرک ، گواهینامه و … استفاده می شود.
۳- جرایم محض رایانه ای: دسته سوم جرایم محض جرائمی مانند هک یا ویروسی کردن که صرفا در فضای سایبر « مجازی »اتفاق می افتد
با توجه به شناخت اهمیت موضوع و رشد تساعدی این گونه جرایم به عنوان رشته نوپا در حقوق کشور مجموعه ی دهکده سفید اقدام به تاسیس دپارتمان تخصصی جرایم سایبری به عنوان یکی از اولین دپارتمانهای تخصصی نموده است و در این خصوص از همکاری کارشناسان حوزه IT ، اساتید صاحب نام دانشگاهی، کارشناسان متخصص به همراه وکلای تخصصی این حوزه بهره می گیرد .
لازم به ذکر است با توجه به نوع فعالیت خاص این دپارتمان بخش اعظمی از فعالیت اعضای آن در ارتباط با موضوعاتی از قبیل جرم شناسی سایبری، نحوه شکل گیری و کشف جرم و غیره بوده و قطعا این فعالیت ها با همکاری و استفاده از فن آوری های نوین و همچنین مراجعات مستقیم و مستمر با مراکز خاص از قبیل پلیس محترم فتا می باشد .







در مواردی که استفاده از خدمات حقوقی فوریت دارد میتوانید با شماره 31601 تماس بگیرید تا توسط کارشناسان دهکده سفید راهنمایی شوید.

تلگرام
  • تلفن ۵ رقمی :

    051 31601

  • آدرس :

    مشهد، بلوار فردوسی، حاشیه میدان استقلال پلاک 373

  • خبرنامه پیامکی :

    ۳۰۰۰32

۱۳۹۵ © تمامی حقوق این سایت متعلق به دهکده سفید می باشد و هر گونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.