آیا رهن کامل مشمول مالیات میشود
متاسفانه برداشتهای مختلف در مورد مالیات بر اجاره املاکی که بصورت رهن کامل و یا رهن و اجاره انجام میشود هست. مالیات اجاره اشخاصی حقیقی که ملک خود را بهصورت رهن کامل و یا رهن و اجاره به شخص (فرد) دیگر واگذار میکنند طبق دفترچه ضرایب منطقهای املاک مشابه محاسبه میشود.
در صورتیکه مستاجر یک شخص حقوقی (شرکت) باشد طبق تبصره ۹ ماده ۵۳ و همچنین جز( ج ) بند ۲ بخشنامه ۱۳۵۳۰ مورخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۷ و همچنین نامه شماره ۲۰۹۸۰/۲۳۲/ص مورخ ۱۳۹۵/۱۲/۲۳ دفتر فنی و حسابرسی مالیاتی مبلغ قرض الحسنه که اصطلاحا “رهن” گفته میشود معاف از مالیات بوده و باید مبلغ اجاره پرداختی ماهیانه مالیات موضوع این فصل را کسر و تا پایان ماه بعد پرداخت و رسید آن را به موجر تحویل دهند.
طبق نظر دفتر فنی مالیاتی در خصوص رهن کامل، اگر ملک، به صورت رهن تصرف (بدون دریافت مال الاجاره) یعنی رهن کامل واگذار شده باشد، کسر و پرداخت مالیات به تبع عدم پرداخت مال الاجاره منتفی است. بنابراین اشخاص موضوع تبصره 9 ماده 53 قانون م م، تکلیفی در خصوص کسر مالیات بر اجاره نسبت به مبالغی که به صورت قرض الحسنه (ودیعه) به مالک پرداخت نموده اند (مبالغ رهن در قراردادهای واگذاری به اجاره اعم از رهن و اجاره با رهن کامل) ندارند.