دهکده حقوقی سفید (دهکده تخصص)

نمود تخصص در حوزه حقوق، از اهداف عالیه ماست



سرقت ۴/۵ میلیارد بیت کوین توسط تعمیرکار تلفن همراه!


شاکی با حضور در پلیس فتا اعلام کرد که فردی با نفوذ به کیف پول دیجیتالیاش، تمام بیتکوین‌هایش -پول دیجیتالرا سرقت کرده استاین شکایت درحالی مطرح می‌شد که احتمال سرقت بیتکوین با‌توجه‌به امنیت بالایش تقریبا نزدیک به صفر است.

شکایت همزمان ۳ شهروند مبنی بر سرقت کیفپول دیجیتالشان در پلیس فتای خراسانرضوی، کارشناسان را با پرونده‌ای پیچیده روبهرو کرد، پرونده‌ای که در نهایت به یکی از بازار‌های موبایل مشهد رسید و عامل سرقت ۴.۵ میلیارد تومان از این افراد دستگیر شد.

شهروندی با مراجعه به دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای و تنظیم شکایتی مبنی بر سرقت از کیف پول دیجیتالش، با دریافت مرجوعه قضایی به پلیس فتای خراسانرضوی هدایت شد.

این فرد پس از حضور در پلیس فتا، اعلام کرد که فردی با نفوذ به کیف پول دیجیتالیاش، تمام بیتکوینهایش -پول دیجیتال- را سرقت کرده است. این شکایت درحالی مطرح می‌شد که احتمال سرقت بیتکوین با توجه به امنیت بالایش، تقریبا نزدیک به صفر است.

کارشناسان پلیس فتا که با پرونده‌ای پیچیده روبهرو بودند، تحقیقاتشان را آغاز کردند. همزمان با بررسی‌های تخصصی بر روی این پرونده فردی دیگر نیز شکایت مشابهی را به پلیس فتا آورد، اما هنوز نحوه این سرقت‌های عجیب شناسایی نشده بود که سومین پرونده نیز تشکیل شد.

کشف سرقت ۴.۵ میلیاردی

بررسی‌های آغازین این پرونده با توجه به اظهارات شاکیان نشان داد که حجم این سرقت مرموز ۴.۵ میلیارد تومان بوده است. سهلانگاری دارندگان بیتکوین‌ها نیز به نتیجه نرسید چرا که این افراد با رمزنگاری دقیق، جلوی ورود افراد به کیف پول دیجیتالیشان را گرفته بودند.

تنها راهی که پیش روی کارشناسان بود، مشخص شدن صاحبان جدید پول‌های دیجیتال بود، موضوعی که بسیار هم راحت نبود و با توجه به اینکه ارز‌های دیجیتالی غیرمتمرکز هستند، نیازمند مدت‌ها اقدامات فنی بود.

کشف یک سیاهچاله در تلفن قربانیان

کارشناسان پلیس فتا با دعوت مالباختگان، تمام جزئیاتی که می‌توانست منجر به سرقت شود را با آن‌ها مطرح کردند، اما آن‌ها اعلام کردند که هیچگاه رمز‌های شخصی خود را به دیگران حتی نزدیک‌ترین افراد به خودشان نیز اعلام نکردهاند.


کارشناسان در ادامه متوجه یک اقدام خیلی ساده از سوی شاکیان شدند. این افراد به منظور پیشگیری از فراموشی نام کاربری و رمز‌های خود، اقدام به ذخیره
سازی رمز ورود بر روی کیف دیجیتالشان کرده بودند به گونه‌ای که اگر تنها مدتی کوتاه گوشی آن‌ها در اختیار دیگران قرار می‌گرفت، این افراد می‌توانستند اقدام به سرقت کنند.

ورود یک تعمیرکار به پرونده

مأموران در جستوجوی پاسخ این معمای پیچیده، سؤالی ساده، اما فنی را به شاکیان اعلام کردند و پرسیدند: «در مدت اخیر آیا شده که گوشی تلفن همراهتان را به فردی بسپارید و او هم رمز ورود شما را داشته باشد؟»
پاسخ مال
باختگان ابتدا منفی بود، اما در ادامه مشخص شد که هر سه آن‌ها چندی قبل گوشی تلفن همراهشان را به یک تعمیرگاه در یکی از بازار‌های مشهد سپردهاند و این فرد برای تعمیر مشکل گوشی، رمز‌های ورود به گوشی آن‌ها را دریافت کرده است.


این سرنخ مهم مأموران را راهی این تعمیرگاه کرد که در ادامه مشخص شد به صورت غیرمجاز درحال فعالیت است. کارشناسان که هماهنگی قضایی را انجام داده بودند، فرد تعمیرکار را برای پاره‌ای توضیحات به پلیس فتا منتقل کردند.

اعترافیک شیاد

همه چیز علیه تعمیرکار بود، او آخرین فردی بود که پیش از سرقت بیتکوین‌ها گوشی مالباختگان را در اختیار داشته. اما خودش مدعی بود که حتی نمی‌داند بیتکوین چیست، چه برسد به سرقت آنها. اما در تحقیقات اولیه زمان دقیق سرقت‌ها با زمان مراجعه این افراد به تعمیرگاه یکسان بود.
فرد تعمیرکار که راهی پیش روی خود نمی‌دید به سرقت‌ها اعتراف کرد. این جوان بیست
وشش ساله در بازجویی‌های تخصصی اعلام کرد که با سوءاستفاده از غفلت دارندگان کیف پول دیجیتالی، زمانی که دیده رمز‌ها بر روی گوشی ذخیره شده است، اقدام به سرقت کرده است.


مراقبت از اموال یک اصل همیشگی

رئیس پلیس فتای خراسانرضوی با بیان اینکه متهم به همراه پرونده و مستندات موجود برای تعیینتکلیف نهایی به دادسرای جرائم رایانه‌ای اعزام شده است، بیان کرد: مراقبت از اموال در هر زمانه‌ای لازم و یک اصل است، حالا می‌خواهد در حوزه دیجیتال باشد یا نگهداری اموال به صورت سنتی.


سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: اگر مال
باختگان به جای ذخیره رمزهایشان بر روی گوشی آن را در جایی یادداشت می‌کردند، هیچگاه این مشکلات برایشان ایجاد نمی‌شد. وی از شهروندان خواست تا حتما برای تعمیر تلفن‌های همراهشان به مراکز مجاز مراجعه کنند و تصریح کرد: نکته مهم استفاده از رمز‌های دو و سه عاملیتی بر روی نرمافزار‌های مخصوص شبکه‌های اجتماعی است. همچنین افراد می‌توانند با استفاده از رمزگذاری بر روی گالری و هر قسمتی که نیازمند محافظت بیشتر است، از هرگونه سوءاستفاده پیشگیری کنند.

 

تلگرام
  • تلفن ۵ رقمی :

    051 31601

  • آدرس :

    مشهد، بلوار فردوسی، حاشیه میدان استقلال پلاک 373

  • خبرنامه پیامکی :

    ۳۰۰۰32

۱۳۹۵ © تمامی حقوق این سایت متعلق به دهکده سفید می باشد و هر گونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.