رئیس قوه قضاییه: فرهنگ استفاده از وکیل باید نهادینه شود
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت نهادینه سازی فرهنگ استفاده از وکیل توسط مردم برای جلوگیری از شکل گیری دعاوی و وقوع جرایم گفت: دستگاه قضایی باید وکلای دادگستری را از خود بداند و وکلا نیز باید با در نظر داشتن ارزش های اخلاقی، انسانی و اسلامی، تنها هدفشان احقاق حق باشد تا رابطه ای معقول، منطقی و صحیح بین وکلا و دستگاه قضایی ایجاد شود.
برخی گمان می کنند که دستگاه قضایی بحث اطاله دادرسی و طولانی شدن رسیدگی به پرونده ها در محاکم را رها کرده است، این موضوع از سالها قبل کاملاً مورد توجه مسئولان قضایی است.
در دوره تصدی اینجانب با تاسیس معاونت راهبردی و همکاری معاونت های دیگر تلاشهای بسیار خوبی برای ریشه یابی و حل این معضل صورت گرفته است.
اولین و اصلی ترین دلیل اطاله دادرسی کمبود نیروی انسانی در دستگاه قضایی است.
این موضوع را به طور مکرر در طول سالهای متمادی با دولتها و مجالس در میان گذاشته ایم اما متاسفانه مقاومت عجیبی در برابر تامین نیروی انسانی قوه قضاییه وجود دارد.
واقعا در چنین شرایطی نمی توان از دستگاه قضایی انتظار معجزه داشت.
وقتی تعداد پرونده ها افزایش داشته اما متناسب با آن شاهد افزایش نیروی انسانی نیستیم، افزایش زمان رسیدگی به پرونده ها طبیعی خواهد بود.
بدون همکاری دولت و مجلس برای جذب قاضی و کارمند در دستگاه قضایی حل مشکل اطاله دادرسی ممکن نخواهد بود.
برای جذب سالانه 800 قاضی که در قانون پیش بینی شده ، طی سنوات مختلف به معنای دقیق کلمه جنگیده ایم ودر چند نوبت از مقام معظم رهبری برای حل این مشکل استعانت خواستیم زیرا دولت ها و مجلس همکاری لازم را نمی کردند البته در حال حاضر مجلس همکاری بسیار خوبی در این زمینه دارد.
آیت الله آملی:در اثر عدم نظارت کافی بر موسسات مالی، مردم دچار گرفتاری های فراوان می شوند و همه این موارد به شکل پرونده وارد دستگاه قضایی می شود.
ما میراث دار مشکلاتی هستیم که هیچ نقشی در شکل گیری آنها نداشته ایم.
یکی از مهمترین دلایل کثرت پرونده ها عدم آگاهی مردم از کیفیت تنظیم قراردادها و روابط حقوقی خود است.
در این زمینه باید فرهنگ استفاده از وکیل نهادینه شو.
بسیاری اوقات وکلا از عدم اعتنای دستگاه قضایی گلایه دارند.
گاهی برخی رفتارها از تعداد معدودی وکلا سر می زند که قابل توجیه نیست اما نهایتاً قوه قضاییه باید وکلای دادگستری را از خود بداند.
رابطه معقول، منطقی و صحیحی باید بین وکلا و دستگاه قضایی ایجاد شود تا هم وکلا بتوانند به خوبی دفاع کنند و هم دستگاه قضایی بتواند قضاوت عادلانه ای در پرونده ها داشته باشد.
وکلا ارزشهای لازم اخلاقی، انسانی و اسلامی را رعایت کنند و هدفشان تنها احقاق حق باشد.