دهکده حقوقی سفید (دهکده تخصص)

نمود تخصص در حوزه حقوق، از اهداف عالیه ماست



پرسش و پاسخ



سوال کاربران: سلام و عرض ادب؛ دو ماه پیش بنده از شخصی ملکی خریداری کرده و قرارداد های مالی با وی منعقد کردم که حال مشخص شده فرد فروشنده دچار بیمای جنون ادواری بوده اما اینکه زمان خرید و فروش سالم بوده یا مجنون مشخص نیست. حال خانواده فرد مجنون قصد ابطال قرارداد را دارند. آیا از نظر قانون اصل بر سلامت عقلی است یا جنون؟ رویه متحد الاجرا در دادگاه ها چیست؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با استناد به منطوق و مفهوم مواد 1207 و 1211 و 1213 قانون مدنی، جنون به هر درجه که باشد موجب حجر است و معاملات مجنون ادواری فقط در حالت افاقه، نافذ و معتبر می باشد مشروط بر اینکه حالت افاقه او مسلم باشد یعنی در مورد مجنون ادواری مثل مجنون دائمی اصل بر جنون در هر معامله و کاری ست مگر اینکه شخصی که ادعای افاقه دارد بتواند آن را ثابت کند.


سوال کاربران : سلام، من یک خانه را با یک نفر به صورت سه دنگ سه دنگ شریکم، الان طرف مقابلم می خواهد سهم خود را به شخص دیگر بفروشد و من رضایت ندارم. لطفا راهنمایی کنید با تشکر.

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : در رابطه با حق طرف مقابل نسبت به فروش خانه نمی توانید مانع شوید اما می توانید مقدار پولی را که خریدار جدید سهم شریک شما را با آن خریده از او(شریک جدید) خریده و کل مال را برای خود نمایید. توجه داشته باشید که این حق فوری است و با گذشت زمان ز بین می رود این حق برای شما محفوظ است یعنی طرف باید ملک را به شما بفروشد.


سوال کاربران:  ببخشید اگه مردی حق طلاق رو به همسرش بده زن وقتی اقدام به طلاق می کنه دیگه برای طلاق نیازی به امضای مرد نیست؟ و وقتی با داشتن حق طلاق می تونه سکه های خودشو بگیره؟ و حتی در اون موقع و داره سکه می گیره با کس دیگه ای ازدواج کنه؟ برای اقدام به اوردن جهیزیه و... باید چه کاری کنه؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : قانون حمایت از خانواده حضور مرد و زن را در دادگاه الزامی می داند اما زن به دلیل اینکه از جانب شوهرش وکالت بلاعزل با حق توکیل در وکالت بابت طلاق دارد می تواند به جای شوهر خود یک وکیل را در دادگاه حاضر کند و گواهی عدم سازش از دادگاه بگرد و مراحل طلاق را انجام دهد. با حق طلاق مهریه از بین نمی رود و در صورت عندالمطالبه بودن هر موقع که زن اراده کند می تواند آن را مطالبه کند در مرحله طلاق مهریه هم به اجرا گذاشته می شود، ازدواج مجدد مهریه را از بین نمی برد. زن هر موقع که اراده کند با در دست داشتن فاکتور خرید لوازم و یا سیاهیه جهیزیه که به امضا شوهر رسیده می تواند از طریق داگاه برای استرداد جهیزیه اقدام کند.



سوال کاربران :بنده مدیرعامل یک شرکت خصوصی می باشم،در پرونده ای که به طور غیابی رأی صادر شده است محکوم به پرداخت مبلغی شده ام،حال جهت اعتراض به رأی غیابی توانایی مالی پرداخت هزینه دادرسی را ندارم،چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : سفید اندیش گرامی شما می توانید دادخواست اعسار بدهید و شهود خود را به دادگاه معرفی کنید،چنانچه با مانعی روبه‌رو شدید می توانید به دادگاه بیان کنید که مدیرعاملی شرکت ملازمه ای با تاجر بودن فرد ندارد به عبارتی دیگر قانون گذار عملیات تجاری را به عهده شرکت گذارده و عملیات و اقدامات تجارتی شرکت تأثیری در کارگزاران آن،که مدیرعامل یا اعضای شرکت هستند،ندارد.بنابراین نمی توان عنوان تاجر به آنها اطلاق نمود.


سوال کاربران :پدر بنده حدود یک سال پیش فوت کرده است و دارای دو برادر و یک خواهر هستم،تنها ترکه باقیمانده از وی سرقفلی یک باب مغازه می باشد،حال جهت تقسیم ترکه چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش گرامی توجه داشته باشید که منافع مغازه مزبور به کیفیت موجود قابل تقسیم نیست،بلکه باید فروخته شود و سهم هریک از ورثه پرداخت شود.و اما چون برای فروش آن مطابق مقررات قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶ اجازه مالک لازم است بایستی وی طرف دعوی قرار گیرد در غیر اینصورت دادگاه به دعوای شما رسیدگی نمی کند و دعوای شما رد خواهد شد.


سوال کاربران :بنده ملکی را در سال ۵۶ اجاره داده ام،در قرارداد اجاره قید کرده ام که مستأجر حق انتقال مورد اجاره را به شخص دیگری ندارد،لکن مستأجر تخلف کرده و مورد اجاره را بدون رضایت من منتقل کرده است،حال چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش گرامی شما می توانید دعوای تخلیه عین مستاجره را به دلیل انتقال به غیر مطرح کنید،لکن توجه داشته باشید می بایست توأمان به طرفیت مستأجر و منتقل الیه عقد اجاره مطرح شود در غیر اینصورت دعوای شما مورد پذیرش دادگاه قرار نمی گیرد و رد خواهد شد.


سوال کاربران :من به اتفاق برادرانم مالک مشاعی یک باب مغازه می باشیم،در سال ۵۶ ملک مذکور را به اجاره جهت آهنگری داده ایم،پس از مدتی مستأجر تغییر شغل داده است و مغازه را تبدیل به نمایشگاه کابینت کرده است،حال چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش معزز توجه داشته باشید که طرح دعوای تخلیه عین مستاجره از ناحیه شما که یکی از مالکان مشاعی می باشید امکان پذیر نمی باشد،به عبارتی دیگر به لحاظ عدم قابلیت تجزیه و تفکیک حق کسب،پیشه و تجارت،دعوای تخلیه عین مستاجره به جهت تغییر شغل از ناحیه بعضی از مالکان مشاعی قابل پذیرش نمی باشد،و شما بایستی به اتفاق برادرانتان دعوای تخلیه را مطرح کنید.


سوال کاربران :بنده دارای فرزند مشترک با همسرم می باشم که نسب وی به موجب رأی دادگاه حقوقی اثبات شده است،جهت دریافت شناسنامه به اداره ثبت احوال مراجعه کرده ام،لکن اداره مذکور از صدور شناسنامه برای فرزندم خودداری می کند،چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش گرامی در پاسخ به پرسش شما به عرض می رسد نظر به اینکه صدور شناسنامه از وظایف ذاتی و تکلیف قانونی اداره ثبت احوال می باشد،و با توجه به اینکه اداره مذکور اداره ای دولتی محسوب می شود،شما بایستی علیه اداره ثبت احوال در دیوان عدالت اداری طرح دعوا کنید.


سوال کاربران : بنده چند وقت پیش سرقفلی یک واحد تجاری را از شخصی خریداری کرده ام،در قراردادی که تنظیم کردیم قید شده بود که مالیات مشاغل و رضایت مالک به عهده فروشنده می باشد و مالیات نقل و انتقال به عهده خریدار است،من به تعهد قراردادی خودم عمل کردم و مبلغی را به عنوان مالیات نقل و انتقال پرداخت کردم اما متأسفانه فروشنده به تعهد خود عمل نکرد و پس از مراجعات مکرر مجبور شدم شخصأ مبلغی را جهت رضایت مالک و نیز مبلغی دیگر را جهت مالیات مشاغل پرداخت کنم،حال آیا می توانم اقدامی را علیه فروشنده انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : سفید اندیش معزز شما می توانید علیه فروشنده دعوای مطالبه وجوهی را که پرداخت کرده اید مطرح کنید،چرا که ملاحظه می شود شما به حکم قانون ناگزیر از پرداخت دین فروشنده شده اید و اما در فرضی که شما با میل و رضایت خود مبلغی را پرداخت می کنید در صورتی می توانید به مدیون مراجعه کنید که از ناحیه ایشان اذن پرداخت را داشته باشید.


سوال کاربران :بنده حدود یک ماه پیش یک واحد آپارتمان را خریداری کرده ام،فروشنده از تحویل آپارتمان خودداری می کند،با بررسی که کردم مشخص شد که آپارتمان مذکور دارای سند مشاعی می باشد،حال چه اقدامی علیه فروشنده می توانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش گرامی توجه داشته باشید تا زمانی که ملک مذکور به قطعات مفروز شده تقسیم نگردد دعوای تحویل آپارتمان و الزام به تنظیم سند رسمی شما مورد قبول دادگاه قرار نمی گیرد،به عبارتی دیگر ابتدا باید ملک فوق توسط اداره ثبت محل تفکیک شود سپس شما دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را علیه فروشنده مطرح کنید.


سوال کاربران :حدود یک ماه پیش بنده یک واحد آپارتمان را با داشتن حق پارکینگ خریداری کردم،در زمان تحویل مشخص شد آپارتمان فاقد پارکینگ است،حال چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : سفید اندیش گرامی شما می توانید دادخواست فسخ بدهید و نیز چون پارکینگ در معامله بوده و زمان تحویل مشخص شده که فاقد پارکینگ می باشد،می توانید مطالبه قیمت پارکینگ را نمائید.


سوال کاربران :بنده چند وقت پیش زمینی را خریداری کردم پس از مدتی متوجه شدم که زمین توسط اداره امور اراضی به طور موقت در اختیار فروشنده گذاشته شده است و اداره مذکور به فروشنده اخطار می کند که حق فروش نداشته و باید معامله را فسخ کند،حال سوال من این است که تصمیم دادگاه چیست؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش گرامی توجه داشته باشید که اقدام اداره امور اراضی تحت عنوان (واگذاری موقت) از نظر حقوقی در قالب عقد اجاره جای می گیرد،بنابراین تصرف دارنده ملک استیجاری محسوب می شود،لذا مستأجر حق هیچ گونه فروش و واگذاری منافع یا عین ملک را بدون اجازه و تنفیذ مالک ندارد،در نتیجه معامله صورت گرفته فضولی است و در صورت عدم تنفیذ مالک (اداره امور اراضی) به خودی خود باطل و بلا اثر است.اما دادخواست فسخ توسط فروشنده با رد دعوا توسط دادگاه مواجه خواهد شد چرا که وی سمتی در طرح دعوا ندارد بلکه این مالک است که می باید با طرح دادخواست تقاضای ابطال معامله را از دادگاه بنماید.


سوال کاربران :چند وقت پیش با همسایه خودم توافق شفاهی کردیم مبنی بر اینکه از باغ ایشان جهت رفتن به منزل استفاده کنیم،پس از مدتی باغ را تخریب کرده و محوطه را تبدیل به حیاط مسکونی کرده اند،اکنون مانع عبور و مرور من و خانواده ام شده اند،حال من چه اقدام قانونی میتوانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : اقدام ایشان در جلوگیری از تردد شما صحیح است چرا که منظور از اجازه عبور و مرور فقط (اذن انتفاع) بوده است و می تواند هر لحظه بخواهد از اذن خود رجوع کند اما اگر مراد ایشان ایجاد (حق ارتفاق) باشد دیگر قابل رجوع نیست.


سوال کاربران :بنده به اتفاق برادرم مغازه ای را دایر کرده ایم،مدتی است دیوار مغازه رطوبت گرفته و تخریب شده است،برادرم جهت مرمت و تعمیر دیوار همکاری نمی‌کند،حال آیا می توانم از طریق دادگاه ایشان را مجبور به تعمیر دیوار کنم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :(دپارتمان تخصصی املاک ) سفید اندیش گرامی توجه داشته باشید که شما نمی توانید برادرتان را به تعمیر دیوار ملزم کنید،مگر اینکه دفع ضرر به نحو دیگری عرفأ ممکن نباشد.


سوال کاربران :همسایه ما جهت جلوگیری از ورود سیل به منزل خود دیوار ساخته است و این اقدام ایشان سبب ورود خسارت به ملک من شده است،من چه اقدامی می توانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :سفید اندیش گرامی توجه داشته باشید که اگر اقدام ایشان به قدر متعارف بوده،مسئولیتی ندارند.(قدر متعارف) بنا به تشخیص دادگاه می باشد.


سوال کاربران :بنده حدود یک سال پیش مغازه ای رو به اجاره گرفتم،قولنامه به نام من تنظیم شده است اما چون برادرزاده ام مباشر امور من می باشد جواز کسب مغازه به نام ایشان صادر شده است،سوال من این است که آیا صاحب مغازه می تواند به این علت دعوای تخلیه مطرح کند؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :دپارتمان تخصصی املاک پاسخ می دهد: توجه داشته باشید که صرف صدور جواز کسب به نام شخص دیگری که مباشر مستأجر در اداره مغازه است،انتقال به غیر محسوب نمی شود که بتوان بر اساس آن تخلیه مغازه را از دادگاه درخواست کرد لذا از این موضوع نگران نباشید.


سوال کاربران :من و همسرم به علت اختلافی که با هم داریم در حال حاضر جدا از هم زندگی میکنیم،حاصل ازدواجمان یک فرزند پسر ۱۲ ساله است که نزد پدرش زندگی می کند،دادگاه حق ملاقات هفته ای یک بار تعیین کرده است اما متأسفانه همسرم ممانعت می کند،میخواستم بدونم چه اقدام قانونی میتوانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :دپارتمان تخصصی حقوق خانواده پاسخ می‌دهد:شما می توانید دعوای حضانت رو مطرح کنید،دادگاه در تعیین حضانت مصلحت فرزند رو درنظر میگیره نه عسر و حرج پدر و مادر،لذا دادگاه بنا به مصلحت فرزند می تواند حضانت را قبل از هفت سالگی به پدر واگذار کند و یا بعد از سن هفت سالگی مجدداً مادر را صالح به حضانت بداند.


سوال کاربران :بنده حدود دو ماه پیش زمینی را خریداری کرده ام و در قرارداد قید شده است (زمین به شرط اینکه ۵۰۰ متر باشد) فروخته شد،حالا بررسی کردم مساحت زمین ۴۰۰ متر است،به نظر شما چه اقدامی می توانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :دپارتمان تخصصی املاک پاسخ می دهد: سفید اندیش گرامی توجه داشته باشید اگر در قرارداد متراژ زمین قید شده است و شما با این شرط خریداری کرده اید که زمین مساحت معینی داشته باشد و بعدأ مساحت آن کمتر از مقداری باشد که شما توافق کرده اید،در این حالت شما فقط می توانید قرارداد را فسخ کنید و نمی توانید قیمت کسری زمین را مطالبه کنید.


سوال کاربران :بنده حدود یک سال پیش در خیابان با موتور سیکلت تصادف کردم که منجر به شکستگی استخوان پای راستم شد،راننده موتور سیکلت گواهینامه نداشته و موتور سیکلت فاقد بیمه نامه معتبر می باشد،رأی دادگاه مقصر را به پرداخت دیه و جزای نقدی در حق دولت محکوم کرده و قطعی شده است،حال مقصر پاسخگو نیست،جهت وصول دیه چه اقدامی می توانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :اگر وسیله نقلیه مقصر حادثه فاقد بیمه نامه معتبر می باشد شما می توانید با تهیه مدارک لازم از اجرای احکام کیفری،به صندوق تأمین خسارت های بدنی مراجعه کرده و دیه خود را وصول کنید،مقصر نیز وجه جزای نقدی را که محکوم به پرداخت در حق دولت گردیده است،باید به اجرای احکام کیفری پرداخت کند.


سوال کاربران :پدرم حدود چند سال پیش به قتل رسیده و قاتل متواری شده است،حال آیا می شود دیه مرحوم پدرم را از دولت دریافت کنیم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :در قتل عمد حق قصاص برای اولیاء دم وجود دارد و چنانچه قاتل متواری باشد،دیه از اموال وی دریافت می شود،چنانچه اموالی از او در دسترس نباشد،عاقله (بستگان ذکور) وی مسئول پرداخت دیه می باشند،اگر بستگان ذکور به دلیل عدم تمکن مالی توانایی پرداخت دیه را نداشته باشند،دیه از بیت المال پرداخت می شود.


سوال کاربران :بنده حدود دو سال پیش مغازه خود را اجاره دادم،حال مدتی است متوجه شدم که مستأجر بدون اجازه من در مغازه بالکن ساخته است،آیا امکان دارد که دعوای تخلیه علیه مستأجر مطرح کنم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :در این موضوع باید توجه داشته باشید که احداث بالکن از موارد تعدی و تفریط نیست،زیرا تعدی و تفریط باید به اساس بنا خلل وارد کند و این موضوع اثبات کننده خلل به اساس بنا محسوب نمی گردد.از طرفی احداث بالکن فرع بر اصل ملک مورد اجاره می باشد و امکان قلع و تخریب آن بدون آسیب بر اصل بنا مقدور می باشد.بنابراین دعوای شما پذیرفته نخواهد شد و رد می شود.


سوال کاربران :همسرم در خارج از کشور بدون اطلاع من ازدواج کرده است،هرلحظه ممکن است از کشور خارج شود،چگونه می توانم از طریق مهریه همسرم رو ممنوع الخروج کنم؟دادگاه قبول میکنه؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :شما می توانید از اداره ثبت محل وقوع عقد ازدواج،مهریه خود را به اجرا بگذارید،چنانچه اموالی از همسرتون در دسترس نیست میتوانید درخواست ممنوع الخروج کردن وی را در قبال بخشی از مهریه یا همه آن را بکنید.


سوال کاربران : چند سال پیش پدرم فوت کرده و برادرم بدون اجازه ما،باغ پدرم را که جزء ترکه بوده اجاره داده است،حال چه اقدام قانونی میتوانیم بکنیم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :اگر برادرتان به منظور رعایت مصلحت و منافع ترکه این اقدام را انجام داده که صحیح است در غیر این صورت اگر شما به عنوان وراث اقدام وی را تنفیذ (اجازه) کردین که صحیح است اما اگر اقدام وی را تأیید نکنید قرارداد اجاره باطل است و شما میتوانید از مستأجر به عنوان غاصب مطالبه خسارت کنید


سوال کاربران :همسرم حدود سه ماه است منزل مشترک را ترک کرده و هیچ نفقه ای پرداخت نمیکند و هربار که با وی تماس میگیرم به بهانه های واهی از پرداخت نفقه خودداری میکند،آیا می توانم درخواست طلاق کنم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :چنانچه این شرط در سند نکاحیه شما قید شده باشد که در صورت ترک انفاق به مدت شش ماه از جانب زوج،زوجه می تواند با مراجعه به دادگاه خود را مطلقه سازد،شما می توانید پس از گذشت شش ماه به دادگاه مراجعه کنید و درخواست طلاق کنید.


سوال کاربران :بنده به اتفاق برادرم حدود سه سال پیش یک واحد آپارتمان را پیش خرید کرده ایم،پس از اتمام کار و پرداخت مبلغ،فروشنده به بهانه های واهی از تحویل واحد خودداری می کند،حال چه اقدام قانونی میتوانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :با توجه به اینکه شما واحد آپارتمان را بصورت مشاعی خریداری کرده اید باید به اتفاق برادرتان دادخواست الزام به تحویل آپارتمان و تنظیم سند رسمی را مطرح کنید اگر شما به تنهایی اقدام کنید چون مالک کل واحد نمی باشید دادگاه نمی پذیرد و دعوای شما رد خواهد شد.


سوال کاربران :بنده حدود دو ماه گذشته در خیابان با خودرویی تصادف کردم،بر اثر شدت صدمات وارده ناشی از تصادف (شکستگی زانو،آسیب به ران و پارگی تاندون شانه) فعلا بعد از دو ماه تحت درمان هستم،از فعالیت شغلی خودم محروم شده و خانه نشین شده ام،دادگاه کیفری صرفا رای بر پرداخت دیه صادر کرده است ولی حکمی در مورد هزینه های انجام شده صادر نکرده است،حال آیا می شود از دادگاه تقاضای رسیدگی و صدور حکم به پرداخت هزینه هایی که کردم بخواهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :شما باید این موضوع را مدنظر قرار بدهید که دیه تعیین شده برای صدماتی که به شما وارد شده شامل هزینه های درمان نیز می شود،بنابراین هزینه های درمان مازاد بر دیه قابل مطالبه نیست مگر اینکه میزان هزینه هایی که شما متقبل شد اید از میزان دیه تعیین شده بیشتر باشد که در اینصورت می توانید مطالبه کنید.


سوال کاربران :حدود یه ماه گذشته مأمورین شهرداری در حین جدول گذاری معابر به مغازه من آسیب رسانده و بخشی از آن را تخریب کرده اند،حال جهت مطالبه خسارت چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :شما در ابتدا باید جهت تأیید و تصدیق خسارت وارد شده به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید و پس از تأیید میزان خسارت توسط دیوان عدالت اداری در دادگاه عمومی دعوای مطالبه خسارت را مطرح کنید.


سوال کاربران :بنده در خرداد ۹۶ یک واحد آپارتمان از شخصی خریداری کردم پس از تکمیل و پرداخت پول متوجه شدم که فروشنده در فروردین ۹۶ جهت دریافت وام ساختمان را در رهن بانک گذاشته است،حال چه اقدام قانونی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :فروشنده هنگامی که سند ساختمان را در رهن بانک قرار داده است دیگر نمی تواند تصرفی در ساختمان مورد رهن بکند مگر اینکه از بانک اجازه داشته باشد،اگر شما دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مطرح کنید دادگاه دعوای شما را به دلیل فوق نمی‌پذیرد و رد می کند.


سوال کاربران :بنده حدود دو سال است که با همسرم زندگی میکنم اما مدتی است که نفقه پرداخت نمیکند،میخواستم بپرسم میشه مطالبه نفقه رو از دادگاه بخوام؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :هنگامی که شما با همسرتان زیر یک سقف زندگی می‌کنید ظاهراً نفقه به شما پرداخت می‌شود و دادگاه به این موضوع رسیدگی نمی کند مگر اینکه شما دلایلی داشته باشید که بتوانید عدم پرداخت نفقه را اثبات کنید.


سوال کاربران :حدود سه ماه گذشته من با شخصی که شغل خود را پزشک اعلام کرده است ازدواج کردم حالا متوجه شدم که ایشان منو فریب داده و در جلسه خواستگاری مهر جعلی همراه خودش آورده و دارای مدرک کارشناسی مدیریت است،با این اوصاف چه اقدامی می توانم انجام دهم؟؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :اگر ثابت شود که ایشان غیر واقعی خود را پزشک معرفی کرده اند،شما می توانید تقاضای فسخ نکاح رو در دادگاه مطرح کنید.


سوال کاربران :من کارمند اداره برق هستم ..شخصی از من طلب داشته و حالا می خواهد شکایت کند..به نظر شما اگر نتوانم بدهی اش را بدهم میتواند بازداشتم کند؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با توجه به ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی در راستای اجرای حکم در صورتی که کارمند مالی نداشته باشد امکان بازداشت وجود ندارد و باید از حقوق وی با ملاحظه قانونی کسر شود


سوال کاربران :سلام ...سوالی داشتم...برای گرفتن وام پدرم ضامنم شده بود..و متاسفانه چندی قبل فوت شدند الان که بر علیه من حکم صادر شده تکلیف ضمانت پدرم چی می شه آیا از اموال پدرم بر می دارن یا باید خودم بدهم..در ضمن من مالی ندارم و فقط یک حقوق ناچیز مستمری دارم...
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :در صورتی که ضامن فوت کند مضمون له می تواند پس از صدور حکم به میزان محکوم به از ترکه متوفا حقوق خود را استیفا نماید و از آنجا که مستمری ورثه در قبال دین متوفا قابل توقیف نمی باشد لذا توقیف مستمری در صورتی جایز است که دین مربوط به متوفا نبوده بلکه ناضر به شخص مستمری بگیر باشد


سوال کاربران :با سلام و تشکر ...لطفا راهنمایی بفرمایید آیا برادر من میتواند در مرحله اجرای حکم به جای من پیگیری کند یا در صورت نبودن خودم فقط باید پیش وکلای دادگستری بروم؟ ممنونم اگر میشود خیلی سریع جواب بدید
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :در مرحله اجرای حکم محاکمه و دادرسی پایان یافته و برای اجرای حکم که صرفا کار اداری و غیر قضایی است محکوم له می تواند هر شخصی را که صلاح می داند با وکالت کاری برای اجرای حکم بفرستد ولو اینکه وکیل داد گستری نباشد


سوال کاربران :بنده در دادگاهی محکوم شده ام در حالیکه درهیچ کدام از جلسات دادرسی آن شرکت نکرده ام ولی در راًی حضوری نوشته شده است .به نظر شما امکان اینکه واخواهی بدهم وجود دارد؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : شورای تمیز دهکده سفید پاسخ می¬دهد: در صورت حضور شما در یکی از جلسات دادگاه یا حتی ارسال یک لایحه و یا دریافت ابلاغیه توسط خودتان رأی حضوری محسوب می شود و امکان واخواهی وجود ندارد لیکن چنانچه هیچکدام از این موضوعات واقع نشده باشد علی الاصول رأی غیابی محسوب می شود و حتی با فرض اینکه دادگاه آن را حضوری اعلام کرده است باز هم می توانید نسبت به آن واخواهی نمایید.


سوال کاربران :بنده برای تضمین معاملات و تعهدات طرف مقابل از وی یک فقره چک بابت ضمانت دریافت نموده ام و حتی درچک متن چک نیز این موضوع قید شده است لیکن هنگامی که این تعهدات نقص شد و بنده چک را به بانک بردم صاحب حساب تحت عنوان اینکه چک امانی بوده است و الزاماً میبایست اول در دادگاه عدم تعهدات ثابت می شده است موفق به اخذ حکم و محکومیت بنده که شخص آبرو دار می باشم به 6 ماه حبس گردید ، آیا امکان دارد که دردادگاه تجدید نظر من محکوم نشوم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :دپارتمان تخصصی جرایم علیه اموال پاسخ می¬دهد: به نظر می رسد که چک تضمینی نمی¬تواند امانت تلقی شود زیرا در روابط فی ما بین علت تضمین استفاده دارنده چک در صورت لزوم از بازپرداخت بدهی است و به طور کلی اگر استفاده از چک خیانت محسوب می شود پس اصولا تحویل آن به عنوان تضمین بی¬معنی است و از طرفی اثبات اینکه شما بر¬خلاف تعهدات از چک استفاده کرده اید با شاکی می باشد.


سوال کاربران :بنده با شخصی در تلگرام چت می کردم و متاًسفانه نامبرده پس از مدتی هر روز مرا به افشای مکالمات تهدید می کند چه اقدامی میتوانم انجام دهم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :دپارتمان تخصصی حقوق سابیری پاسخ می دهد طبق ماده 745 قانون مجازات اسلامی (ماده 16 قانون جرایم رایانه ای) انتشار اسکرین شات ها و یا چت در صورت ورود ضرر یا امکان هتک حیثیت اشخاص جرم محسوب می¬شود و موجب مجازات 74 ضربه و 2سال حبس می باشد.


سوال کاربران :علیه بنده به اتهام خرید مال غیر در دادگاه شکایت مطرح شده است و من خیلی نگرانم به نظر شما چه اتفاقی می افتد؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :دپارتمان تخصصی جرایم علیه اموال پاسخ می دهد: حسب ماده 1قانون انتقال مال غیر محسوب 1308 انتقال گیرنده می بایست در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد چنانچه حضرتعالی از اینکه مال فوق الذکر به شخص دیگری تعلق دارد اطلاع نداشته باشید جای نگرانی وجود ندارد در غیر این صورت این عمل مجرمانه و مستوجب مجازات حبس و رد مال می باشد.


سوال کاربران :با سلام به وکلای محترم دهکده سفید،مدتی است که در کارم ورشکسته شده ام ،لطف کنید بگویید آیا خسارت تاخیر تادیه هم به بدهی های من اضافه میشود یا نه؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :با سلام...به دیون تاجر ورشکسته بعد از تاریخ توقف خسارت تاخیر تادیه تعلق نخواهد گرفت،چراکه تاجر ورشکسته حق دخالت در دارایی خود را ندارد و تاخیر منتسب به تاجر نبوده و اخذ خسارت توجیهی ندارد.


سوال کاربران :سلام و عرض ادب،به مجموعه محترم دهکده سفید، قسمتی از ملک مشاعی را خریداری نمودم اما بعد از گذشت دو سال فروشنده به بهانه های واهی حاضر به تنظیم سند رسمی نیست،لطفا راهنمایی کنید با توجه به مشاع بودن ملک فقط باید از فروشنده شکایت کنم یا از همه مالکان؟ممنونم
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :اگر فروشنده یا همان مالک مشاعی ملک سهم خود یا قسمتی از آن را به طور مشاعی فروخته (نه معین) در این صورت میتوان او را به انتقال مورد معامله ملزم نمود و نیازی به دخالت سایر مالکان نخواهد بود.


سوال کاربران :راست است که می گویند مهریه بیش از 110 سکه قابل وصول نمی باشد؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :بر طبق قانون جدید حمایت خانواده مطالبه مهریه بیش از 110 سکه تمام بهار آزادی با اثبات ملائت همسر (زوج) می باشد.


سوال کاربران :آیا اداره ثبت میتواند ملک مشاعی را که قسمتی از آن سند مالکیت ندارد واساسا تقاضای ثبت نسبت به قسمت باقیمانده به عمل نیامده افراز نماید؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :خیر آنچه از ماده ١ قانون افراز و فروش املاک مشاع استنباط می شود این است که جریان ثبتی کل ملک مشاع خاتمه یافته باشد نه قسمتی از آن.


سوال کاربران :آیا می توان از طریق ادارات ثبت اقدام به صدور اجرائیه جهت سفته نمود؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :خیر، متاسفانه برخلاف چک، سفته قابلیت صدور اجرائیه از طریق مراجع ثبتی را ندارد.


سوال کاربران :در هنگامی که بنده مسافرت بوده¬ام شخصی اقدام به تصرف قسمتی از باغ من نموده است و الان از ملک من خارج نمی شود چه اقدامی نمایم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد :چنانچه شما دارای مدارک متیقن مبنی بر مالکیت خود باشید با لحاظ سایر شرایط دعاوی کیفری، می توانید از طریق دادسرای صالح اقدام به طرح دعوای تصرف عدوانی کیفری نمائید اما چنانچه صرفاً تصرف در ملک داشته اید چاره¬ای جز طرح دعوای تصرف عدوانی حقوقی نمی باشد.


سوال کاربران :دخترم به علت بدرفتاری های شوهرش قصد طلاق دارد آیا می تواند بدون رضایت شوهرش از وی طلاق بگیرد؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : فروض مختلفی وجود دارد حق طلاق با زوج است لیکن ممکن است در مواردی نیز دادگاه حکم به طلاق زوجه بدون رضایت زوج صادر نماید در مورد سوال چنانچه این سوءرفتار به حدی باشد که عملاً امکان ادامه زندگی میسر نباشد و زوجه دچار عسر و حرج شود با تشخیص دادگاه امکان صدور طلاق می باشد.


سوال کاربران :بنده ملکی را در حدود 20 سال پیش خریده ام که بعد از مدتی متوجه شدم که به اداره منابع طبیعی تعلق دارد، چه باید بکنم؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با سلام. با توجه به اینکه ملک شما به فروشنده تعلق نداشته است حتی در صورتی که فروشنده فی الواقع هم از این موضوع بی اطلاع بوده باشد می توان قرارداد را فسخ و ثمن معامله را به نرخ روز دریافت نمود.


سوال کاربران :وضعیت نفقه زن، وقتی که با اجازه دادگاه در محلی غیر از اقامتگاه شوهر سکونت می کند چگونه است؟
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : هرگاه ادامه حضور زن در اقامتگاه مشترک، متضمن بیم بدنی، مالی یا شرافتی باشد، زن می تواند از دادگاه درخواست کند به او اجازه دهد در مکان امنی زندگی کند. در این صورت تا زمان پایان رسیدگی به مساله و اتخاذ تصمیم توسط دادگاه، مرد مکلف است نفقه زن را بپردازد.


سوال کاربران :بنده ملكي را بموجب وكالت رسمي از شخصي خريداري نمودم ايا ممكن است بعدا براي من مشكلي ايجاد شود بايستي اضافه نمايم كه وكالت نامه بلاعزل است
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : سفيد انديش گرامي مستحضر باشيد وكالت نامه شما ولو بطور بلاعزل و با حق فروش بهر نحو اثبات كننده و مشعر به خريد و انتقال مالكيت نخواهد بود و با فوت یا جنون طرفین فسخ می‌شود. توصيه اكيد مينماييم با قيد فوريت نسبت به انتقال رسمی اقدام کنید.در غير اينصورت ممكن است در آينده امكان انتقال مال متعذر و يا متعسر شود.
براي مشافهه تخصصي در خصوص اين موضوع مي توانيد به دپارتمان تخصصي املاك دهكده سفيد مراجعه فرماييد.


سوال کاربران :بنده به مدت يك سال است كه از شوهرم جدا زندگي ميكنم و همسرم طي اين مدت اقدام به شكايت و صدور حكم تمكين عليه بنده نمود كه اجراييه ان نيز در حدود دوماه پيش بمن ابلاغ شد با توجه به اوصاف مذكور شوهرم چه اقداماتي عليه بنده ميتواند انجام دهد
دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با سلام خدمت شما سفيد انديش گرامي اگر منظور شما اثبات عدم تمكين تام از همسرتان مي باشد اين موضوع صرفا بر روي نفقه زوجه تاثير گذار است و صرفأ نفقه زن قطع خواهد شد و هیچ ارتباطی به مهریه و موضوع طلاق ندارد.ليكن همسر شما ممكن است اقدام به تقديم دادخواست تجويز ازدواج مجدد به دادگاه نمايد.براي مشافهه تخصصي در اين موضوع مي توانيد به دپارتمان تخصصي خانواده دهكده سفيد مراجعه فرماييد.


سوال کاربران : پسر من پنج ساله است و پس از طلاق از همسرم با من زندگي ميكند شوهر سابقم هر از گاهي من را تهديد ميكند كه حضانت فرزندم را ميگيرد لطفا من را راهنمايي كنيد؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : حضانت فرزند اعم از دختر یا پسر تا۷سالگی با مادر و پس از آن تا پایان ۹ سال برای دختر و تا پایان ۱۵ سال برای پسر٬با پدر می باشد بنابراين در حال حاضر براي شما سفيد انديش گرامي جاي نگراني وجود ندارد.


سوال کاربران : مستاجر بنده چند ماهي است كه اجاره خود را پرداخت نكرده است چه اقدامي ميتوانم انجام دهم؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : هر چند كه سوال شما كمي داراي ابهام است ليكن چنانچه قصد مطالبه وجه اجاره بها به مبلغ بيست ميليون ريال و كمتر از آن را داريد مي توانيد به شوراي حل اختلاف محل اقامت مستاجر يا محل قرارداد يا محل انجام تعهدات مستاجر كه معمولا همان مكان استيجاري است مراجعه نماييد و مطالبه اجاره بهاي بيش از بيست ميليون ريال در صلاحيت دادگاه عمومي مطابق همان شرايط اعلامي است.
لازم به توجه است چنانچه قصد طرح دعواي تخليه را داريد بايد اين موضوع در قرارداد شما منعكس شده باشد.
براي مشافهه تخصصي در اين موضوع مي توانيد به دپارتمان تخصصي قراردادهاي دهكده سفيد مراجعه فرماييد.


سوال کاربران :وضعیت نفقه زن، وقتی که با اجازه دادگاه در محلی غیر از اقامتگاه شوهر سکونت می کند چگونه است؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : هرگاه ادامه حضور زن در اقامتگاه مشترک، متضمن بیم بدنی، مالی یا شرافتی باشد، زن می تواند از دادگاه درخواست کند به او اجازه دهد در مکان امنی زندگی کند. در این صورت تا زمان پایان رسیدگی به مساله و اتخاذ تصمیم توسط دادگاه، مرد مکلف است نفقه زن را بپردازد.


سوال کاربران :آيا حق كسب و‌ ‌پيشه به مستاجري كه مطابق قانون سال 76 قرارداد اجاره تنظيم كرده، تعلق ‌مي‌‌‌گيرد؟‌

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : اصولا برابر قانون سال 76 اصل بر آن است كه حق كسب و پيشه وجود‌‌ ‌نداشته باشد مگر آن ‌كه:

1-ضمن عقد اجاره شرط شود تا زماني كه ملك مورد اجاره در‌ ‌تصرف مستاجر است مالك حق افزايش ‌اجاره بها و تخليه ملك را ندارد و متعهد شود هر‌ ‌ساله ملك را به همان مبلغ به او واگذار كند در اين ‌صورت مستاجر مي‌تواند براي اسقاط‌ ‌حق خود مبلغي را به عنوان سرقفلي از مالك يا مستاجر ديگر ‌دريافت كند.

2-در ضمن عقد‌ ‌اجاره شرط شود كه مالك، ملك را به غير مستاجر اجاره ندهد و هر ساله آن را به ‌اجاره‌ ‌متعارف به مستاجر متصرف واگذار كند مستاجر مي‌تواند براي اسقاط حق خود و يا تخليه‌ ‌محل، ‌مبلغي را به عنوان سرقفلي مطالبه و دريافت كند.


سوال کاربران :اگر کسی با فردی ازدواج کند که تابعیت ایرانی ندارد ، آیا از نطر قانونی او هم تابعیت کشور خود را از دست می دهد؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با سلام اگر منظور ازدواج زن ايراني با مرد غير ايراني است اين موضوع از موجبات ترك تابعيت زن ايراني نميباشد مگر انكه بموجب قانون مملكت شوهر، تابعيت شوهر به وي تحميل شود


سوال کاربران :اگر زنی در خارج از ایران از همسر ایرانی خودش جدا شود ، آیا می تواند در ایران تقاضای دریافت مهریه دهد؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : بلي در صورتي كه براي طلاق مهريه خود را بذل ننموده باشد يا طلاق از نوع رجعي باشد منعي براي مطالبه مهريه وجود ندارد البته ثبت اجباري طلاق نيز مبحث مفصلي است كه پاسخ به ان در اين مجال نميگنجد


سوال کاربران :در صورت فوت پدر خانواده ، ماترک بین دو دختر یک پسر همسر و مادر او چگونه تقسیم می شود؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با سلام مادر و همسر داراي سهم الارث مشخص قانوني ميباشند كه با توجه به داراي اولاد بودن مادر يك ششم و همسر يك هشتم را ارث ميبرد الباقي به فرزاندان ميرسد كه سهم پسر دو برابر دختر است


سوال کاربران :در صورت فوت مرد ، حضانت فرزند خردسال او که زیر سن قانونی ست ، با چه کسی است؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : با سلام حضانت در درجه اول با وجود مادر با وي است البته ميبايست به اطلاع شما برسانم مبحث حضانت با ولايت متفاوت است و با توجه به اينكه قانونا پدربزرگ پدري ولي قانوني طفل محسوب ميشود نفقه فرزند با وي ميباشد


سوال کاربران :در چه صورت مرد می تواند تقاضای اعسار بدهد؟ وکیلی که در سفر است چگونه می تواند اقدام به اعتراض کند؟

دپارتمان تخصصی پاسخ می دهد : در صورت غيرتاجر بودن با رعايت مقررات قانون محكوميت هاي مالي مصوب ١٣٩٤ به شرط اينكه غير از مستثنيات دين مال ديگري نداشته باشد ميتواند دادخواست اعسار بدهد



سوال کاربران :در فرضی که وجهی به شخصی از طرق مختلف به ویژه از طریق حواله های بانکی تسلیم می شود و پس از مدتی با حصول اختلاف،واریز کننده تقاضای استرداد این وجوه را از دادگاه می نماید. سوالی در این خصوص مطرح می شود  که آیا به صرف درخواست پرداخت کننده مبنی بر درخواست استرداد وجوه واریزی، دادگاه می بایست حکم به استرداد وجه بدهد ویا اینکه این شخص جهت استرداد وجوه واریزی،ملزم به اثبات مدیون نبودن خود و استحقاق استرداد مال است؟

این سوال دپارتمان تخصصی قراردادهای دهکده سفید مطرح و پاسخ ذیل مورد اتفاق نظر اعضا قرار گرفت:

این موضوع میبایست در 2 فرض متفاوت مورد بررسی قرار گیرد. در خصوص پرداخت های در مقام تادیه وجه اسناد تجاری به موجب قوانین و آرای صادره قضایی صدور چک نشان از مدیون بودن دارنده اینگونه اسناد است بنابراین جهت استرداد وجوه پرداختی در این قالب،اثبات مدیون نبودن صادرکننده چک به دارنده چک الزامی است لیکن در خصوص پرداخت های نقدی و یا حواله های بانکی اختلاف نظر وجود دارد برخی از قضات به ماده 265 قانون مدنی استناد و به صرف تقاضای استرداد وجه از سوی پرداخت کننده حکم به آن می دهند و در آرای خود اعلام می دارند هر کسی مال به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است بنابراین اگر کسی چیزی به دیگری بدهد بدون اینکه مقروض آن چیز باشد می تواند آن را استرداد کند به عبارت دیگر در این گونه موارد شعب دادگاه اصل را بر عدم مدیون بودن پرداخت کننده می دانند و اعلام می دارند که شخص گیرنده وجه می بایست بدهکاری پرداخت کننده را اثبات نماید(نظر دکتر کاتوزیان که مرجح است) در مقابل بعضی از شعب دادگاه پرداخت را اماره مدیونیت میدانند و هر نوع پرداخت را نشانه وفای به عهد و اماره بر وجود دین است و اظهار می دارند هر کسی که مالی به دیگری می دهد ظهور در این دارد که دین خود را ایفا نموده است و اگر پرداخت کننده بخواهد آنچه را که پرداخت نموده استرداد نماید الزاما می بایست ثابت شود که بدهکار آن مبلغ نبوده است و آن را به عنوان قرض، عاریه، ودیعه و ... در اختیار گیرنده قرار داده است و به همین دلیل می بایست استرداد شود به عبارت دیگر در این دعاوی پرداخت کننده مدعی محسوب می شود.(نظر دکتر کاتوزیان)

تلگرام
  • تلفن ۵ رقمی :

    051 31601

  • آدرس :

    مشهد، بلوار فردوسی، حاشیه میدان استقلال پلاک 373

  • خبرنامه پیامکی :

    ۳۰۰۰32

۱۳۹۵ © تمامی حقوق این سایت متعلق به دهکده سفید می باشد و هر گونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.