دهکده حقوقی سفید (دهکده تخصص)

نمود تخصص در حوزه حقوق، از اهداف عالیه ماست



تصادفات رانندگی

بعد از تصادف نکاتی وجود دارد که اگر از پیش آمادگی لازم برای آن به وجود آمده باشد دردسرهای صاحب خودرو را کمتر خواهد کرد. از جمله این توصیه ها موارد زیر است:


1-اگر در بین سرنشینان کسی مجروح شده اولین کاری که باید کرد تماس با اورژانس یا فوریت های پزشکی است وبعد هم باید با پلیس تماس گرفت.

2-تهیه مستند از حوادث گام بعدی است، امروزه همه تلفنهای همراه مجهز به دوربین هستند باید از صحنه حادثه و صدمات وارد آمده به خودرو و سایر خودروهای درگیر در آن تصادف عکس و فیلم تهیه شود. معمولا در آن لحظات به فکر کسی نمی رسد که نام و شماره تلفن و آدرس از افراد حاضر در صحنه تصادف تهیه کند اما خیلی از اوقات داشتن شماره تلفن از شاهدان عینی حادثه می تواند کمک زیادی به حل و فصل مسائل بعدی کند.

3-گام مهم بعدی پرهیز از بحث و جدل در خصوص مقصر یا دلایل وقوع حادثه با سرنشینان، شاهدان و رهگذران است. اگر پلیس گزارشی تنظیم کرد و نیازی به امضای شما بود حتما با تمرکز بسیار بالا تمام موارد ذکر شده را بخوانید و بعد امضا کنید.

4-گام بعد جابه جایی خودرو به مکان امن تر و در صورت نیاز یدک کش کردن و خروج خودرو از صحنه تصادف به منظور جلوگیری از بند آمدن مسیر است. در هر صورت برای دریافت خسارت از بیمه، کارشناس بیمه از صدمات وارد آمده به خودرو بازدید به عمل آورد. کسانی وکیل خصوصی دارند بهتر است پیش از تماس با پلیس و بیمه با وکیل خود تماس بگیرند تا وی راهنمایی های لازم را ارائه دهد.

5-هر چند که هیچ کس خود را برای تصادف آماده نمی کند ولی فکر کردن و آماده بودن برای تصادف ضرر ندارد. برای این کار برای خودرو خود یک کیت امدادی پزشکی شامل چسب و باند و مواد ضدعفونی کننده زخم تهیه نمایید کیت های آماده در بازار هم موجود است. بد نیست که در این کیت امدادی کاغذ و قلم، چراغ قوه و طناب هم وجود داشته باشد. یک کپسول کوچک آتش نشانی هم از واجبات آمادگی برای تصادف است.

این نکته را به خاطر داشته باشید که سود شرکت های بیمه ای در آن است که کمترین میزان خسارت را به بیمه شدگان بپردازند بنابراین پیش از آن که دیر شده باشد و در شرایط بحرانی لازم شود از همین حالا مفاد انواع بیمه را به دقت مطالعه کرده و نسبت به تمامی شرایط و پوشش آنها اطلاعات کامل به دست آورید. معمولاً بسیاری از مردم سطح توقع بالاتری از شرکت های بیمه دارند چون هنگام امضای بیمه نامه تمام مفاد آن را به دقت نمی خوانند و اطلاع کامل از آن ندارند.

6-نکته آخر این که گاهی اوقات آسیب های ناشی از تصادف، علائم خود را چند روز بعد نشان می دهند. در آن صورت باید از وکلای حقوقی در این خصوص راهنمایی لازم را دریافت کنید.



- سوالات متداول

سوال: فرزند من ۱۷ سال دارد و بدون گواهینامه سوار موتورسیکلت شده و تصادف کرده که منجر به شکستگی پا شده ایا بیمه رازی خسارت و دیه شخص مقابل را پرداخت مینماید؟

پاسخ : با توجه به صراحت قانونی شرکت بیمه میزان خسارت متعلقه به زیان دیده را پرداخت و به جهت عدم وجود گواهینامه می تواند نسبت به بازپس گیری میزان پرداختی به مقصر حادثه مراجعه نماید.

سوال: اگر یک راننده کمتر از 15 سال که دو سرنشین روی موتور خود دارد، با یک موتور دیگر که راننده 23 سال سن دارد تصادف کند و باعث شود هردوراننده فوت شوند و بقیه مصدوم شوند و راننده 23 ساله چراغ خاموش باشد که باعث شود راننده 15 ساله اصلا موتوری را در شب نبیند و درنهایت شاخ به شاخ شوند ،درضمن هردو راننده کمتر از 15 و 23 ساله هیچکدام گواهینامه موتور ندارند ولی راننده 23 ساله گواهینامه ماشین دارد،دیه برعهده چه کسی است و مقصر چه کسی است؟

پاسخ: ابتدائا باید نسبت به این موضوع تعیین تکلیف و مشخص گردد که طرفین به چه میزان در حادثه مقصر می باشند .و با توجه به درصدی که از طرف کارشناس تصادفات اعلام می گردد می بایست از عهده پرداخت آن برآیند اینکه طرفین تحت پوشش شرکت بیمه خاصی قراردارند یا خیر باید بررسی و در صورت داشتن بیمه نامه پرداخت از جانب آن شرکت صورت گیرد .



سوال: با سلام با موتور به ماشین زدم ومقصر ماشین بود و من مچ پام شکست زیر چونه 4 بخیه سه جای صورت خراشیده ساعد دست خراشید دو انگشن دست زخمی دیه این چند مورد چقدر میباشد؟

پاسخ: باسلام شما ابتدا باید به پزشکی قانونی مراجعه نمایید و پس از معاینه جراحات میزان دیه مشخص خواهد شد.




سوال: با سلام موکلم در سانحه تصادف دچار شکستکی استخوان ران شده و در سال ۹۲ با شکایت در شورای حل اختلاف تصادفات و مستند به حکم با لحاظ نظریه پزشکی قانونی دیه موضوع حکم را با اخذ رضایت محضری از موکل بیمه ایران پرداخت نموده است ....سپس بدلیل پیشرفت ضایعات و وجود پلاتین و غیره پای اسیب دیده دچار نقص عضو و کوتاهی و غیره با اعمال جراحی به دفعات متحمل هزینه درمان و خسارات بدنی میگردد در حال حاضر. مطالبه ما به التفاوت دیه و احقاق حق وی از طریق مراجعه به محاکم قضایی به چه نحوی امکانپذیر است



پاسخ: سلام هرچند مراجع قضایی نسبت به قبول دادخواست با موضوع مطالبه خسارت مازاد بر دیه با احتیاط عمل می کنند لیکن درصورتی که دلایل و مستندات شما قوی باشد می بایست در قالب موضوع مورد اشاره طرح دعوی نمایید.



تلگرام
  • تلفن ۵ رقمی :

    051 31601

  • آدرس :

    مشهد، بلوار فردوسی، حاشیه میدان استقلال پلاک 373

  • خبرنامه پیامکی :

    ۳۰۰۰32

۱۳۹۵ © تمامی حقوق این سایت متعلق به دهکده سفید می باشد و هر گونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.